Вече е сформиран екипът на новия здравен министър д-р Стойчо Кацаров.Инфекционистът

...
Вече е сформиран екипът на новия здравен министър д-р Стойчо Кацаров.Инфекционистът
Коментари Харесай

Новият здравен министър сформира екипа си

Вече е сформиран екипът на новия здравен министър доктор Стойчо Кацаров.

Инфекционистът доктор Тома Томов от УМБАЛ " Александровска " е един от новите заместници в кабинета на служебния министър. Назначението му в служебния кабинет стана ясно през днешния ден от указа на президента Румен Радев.

Д-р Томов е на 37 години, експерт по инфекциозни заболявания, шеф на Инфекциозно поделение за лекуване на пациенти с COVID-19 и основен секретар в УМБАЛ " Александровска ".

От 2020 година е част от листата „ Лекарите, на които имаме вяра! “ на в. " 24 часа " и един от 185-те млади българи до 40-годишна възраст, номинирани в плана " 40 до 40 " на Дарик радио, чиито каузи и хрумвания надграждат средата на живот у нас.

" Екипът на УМБАЛ „ Александровска “ му желае здраве, ползотворна работа и сполучливо превъзмогване на провокациите, пред които е изправена здравната система в България ", пишат сътрудниците му от лечебното заведение.

Друг заместител на Кацаров е д-р Димитър Петров, експерт по Вътрешни заболявания, някогашен шеф и подуправител на НЗОК, депутат в 38-то Народно заседание.

Третият зам.-министър е д-р Александър Златанов, някогашен народен представител от 38-то Народно заседание. Бил е член на Комисията по околната среда и водите. Бивш шеф на РЗИ в София-област, а по-късно на РЗИ-Перник. Директор и на ЦСМП-София по времето на доктор Таня Андреева.

Пресаташе на министъра ще е журналистката Диляна Панайотова.

В първия си работен ден министър Кацаров одобри представители на съдружие „ Кампании и активизъм за животните в промишлеността “ (КАЖИ), „ Национална гражданска самодейност за възбрана добива на скъпи кожи в България “ и жители, участници в митинга „ Корупцията дере и вашите кожи “. Тяхното искане е за предприемане на бързи дейности за затваряне на единствената функционираща сега плантация за развъждане на норки за скъпа кожа.

Според Кацаров казусът е в прерогативите на Министерство на земеделието, храните и горите. Затова Министерство на здравеопазването ще изиска мнението на специалистите от МЗХГ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР